Ne distram ca bebelusii

De multe ori am stat si m-am intrebat daca nu cumva perioada de bebelus este usor plictisitoare, pe langa mega grea, ca deh ce poti sa faci cu el in afara de somn si alaptat, asta inainte sa vina pe lume minunatia noastra.

Au trecut deja aproape 6 luni de cand Andrei ne bucura si ne fascineaza tot mai mult si de plictisit daca vrei am constat ca ai timp sa o faci, dar mai cool este sa fii creativa in a-ti distra bebelusul. Nou nascutii in general sunt atrasi aproape de orice, sunt foarte curiosi si tot ce se intampla are mai mult de a face cu legaturile care se formeaza, confortul, increderea si dezvoltarea lor armonioasa. Am experimentat foarte multe pana acum, insa favoritele lui, dintre activitati au ramas:

  • Masajul, pe care il facem constant cu scumpa noastra doamna Vania Limban;
  • Cantecele pe care i le cant de un milion de ori pe zi si zgomotele hazlii, multe deja le reproduce, te topesti pur si simplu;
  • Bicicleta 🙂 (Asezati bebelusul pe spate, prindeti picioarele si indoiti genunchii usor spre piept; acest exercitiu se repeta de cateva ori intr-o miscare continua cu fiecare picior in parte. Drept urmare, muschii abdominali se vor intari si va invata curand cum sa mearga taras, de-a busilea).
  • Ii place foarte mult sa ma auda vorbind, asa ca ziua si povestile, multe inventate :)))
  • Iar la domeniul jucariilor, favoritul lui va ramane forever pianul cantaret (Fisher Price the best) :)) sper sa ii placa si pianul adevarat cand va creste :))) iar bonus ratustele colorate si evident obiectele mamei, telefon, laptop :))))

Asteptam sa descoperim impreuna ce va urma si ce il va mai fascina. De aceea incurajez toate mamicile sa fie cat mai creative si sa aiba tot felul de activitati cu micile lor comori…

Besitos,

 

photo credit: Andreea Bordeanu

Copyright © 2016 Madalina Avramescu. Toate drepturile rezervate.