intrebari

De cele mai multe ori suntem niste masinute teleghidate, cel putin eu ma mai gasesc in postura asta, ne trezim dimineata, totul se petrece pe fuga, micul dejun inseamna un covrig la birou, in fata laptopului sau poate un iaurt si/sau o cafea, 8-10 ore de munca, cu un pranz sau nu, depinde de caz, casa, mancare deloc sanatoasa, pe alocuri o iesire, doua, somn, 2 zile de weekend care trec cu viteza luminii pentru ca treburile casnice e clar ca nu ai cum sa le neglijezi, iar mult blamatul luni bate din nou la usa, ….in stilul acesta am ajuns azi, o zi de noiembrie,, si imediat gata si cu 2013, care a trecut ca o sageata albastra prin vietile noastre….

Oare nu cumva am fost creati niste fiinte minunate, nu masinute teleghidate si am pierdut din vedere acest aspect..?

1. Cand ai investit ultima oara timp in oamenii din preajma ta? Cand a fost ultima oara cand ti-ai lasat cateva ore problemele deoparte (ca doar nu au gasit rezolvare in orele alea) si te-ai implicat in cele ale unui prieten drag? Cand te-ai dus intr-un spital de copii si ai dus o jucarie? Macar atat.

2. Cand a fost ultima oara cand ai privit cerul si ai multumit pentru viața? Nu ne apartine…si poti sa nu crezi asta, dar daca e asa…vai.

3. Cand i-ai spus mamei ca o iubesti? Cand ai strans-o tare in brate? Cand ai petrecut timp pretios cu familia?

4. Cand ti-ai facut timp sa mergi la florarie sa alegi cele mai frumoase flori pentru a-ti colora putin casa?

5. Cand ti-ai luat o zi numai pentru tine, sa meditezi, sa citesti, sa te rasfeti? Apropo de meditatie, te-ai gandit vreodata ce se întampla cu sufletul tau daca maine sau chiar azi este the end-ul vietii tale? Si as vrea sa nu mai fiti asa respingatori cu treaba asta…este foarte important chiar daca nu ne mai spune nimeni…cerul si iadul exista…si iadul nu este un loc cu foc la propriu si smoala….este un loc unde prezenta lui Dumnezeu nu va fi, iubirea nu va fi,,,, toate sentimentele urate si emotiile negative sunt suficiente sa traduca cuvantul teroare…

6. Cand a fost ultima oara cand ti-ai invitat prietenii acasa si ai gatit pentru ei? Iar apoi sa faci curatenie in urma lor cu multa bucurie?….e un privilegiu sa ai prieteni adevarati….motivul cu pondere aproape maxima pentru care oamenii se sinucid este din cauza singuratatii si a faptului ca nu au pe cineva alaturi de inima lor…

7. Cand a fost ultima oară cand te-ai rugat?

8. Cand acel ”maine” rezervat pentru trecerea la un stil de viata sanatos o sa fie o realitate a vieții tale ….?

9. Cand ti-ai analizat prioritatile? Nu cumva ordinea lor e una care te urateste?

10. Cand a fost ultima oara cand te-ai asezat confortabil in fotoliu, ai luat un pix si o foaie si ti-ai facut timp pentru visele tale, sa le notezi precum un copil si sa te bucuri de asta?

Sa vorbesc despre lucruri care conteaza in viata, care aduc fericire si implinire cu adevărat?? Nu vorbesc, au vorbit/scris multi si mult mai bine decat as scrie/vorbi eu …..mi-aa dori doar atat, sa ne uitam in inimi si sa fim sinceri….mai mult, sa ne uitam putin in urma ……..ce pune zambet pe chipul nostru chiar si dupa trecerea anilor? Momentele….si nu oricare, cele ce au iz de iubire…

Sa alegem sa fim fiinte minunate, asa cum am fost create si sa raspandim magia iubirii in jurul nostru. Asta ne e menirea.

Cu drag,

Copyright © 2013 Mădălina Avramescu. Toate drepturile rezervate.