Am invatat sa spun multumesc

dsc_2082

 

Contextul familial, societatea poate, complexele in cazul meu, ne-au furat fara pic de remuscare increderea pe care ar trebui sa o avem in noi.

Desi am crescut intr-o familie in care cuvintele de apreciere si incurajarea nu au lipsit, a venit un moment in care am facut greseala sa las etichetele sa se lipeasca de mine si asa, acele complexe pe care cu toti le avem, unii poate intr-o masura mai pregnanta, m-au transformat. Nu vedeam la mine decat dintii mari, nasul la fel si el, gatul de girafa, profilul masculin si lista poate continua….toate, evident, accentuate de poreclele specifice, adunate in scoala generala si liceu…

 

Pana de curand, toate acestea m-au urmarit, nu am stiut niciodata sa primesc un compliment, ceea ce este foarte trist. Replica mea era intotdeauna, „Ei, esti tu dragut/a”. Si poate in situatia asta se afla multe persoane, sunt convinsa.

 

Este adevarat, nu suntem nici pe departe perfecti, dar in ciuda „miilor” de defecte fizice chiar suntem frumosi, suntem speciali, minunati si unici. Si frumusetea si seninatatea chipului vine dintr-o inima calda si blanda, asta am invatat de la o doamna de-a dreptul superba in varsta de 72 de ani.

 

Cu greu, recunosc, am invatat sa spun multumesc frumos, atunci cand primesc un compliment.

Besitos,

 

Copyright © 2016 Madalina Avramescu. Toate drepturile rezervate.

Photo: Elena Sandor