Valoarea binelui

„Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui, Prov,19”

Bunatatea este o raritate? Mi-as dori sa stiu si parerea voastra, experiente […]

Am intalnit persoane care nu numai ca nu le costa nimic sa faca binele, ci le este la indemana si totusi refuza. De ce?!, nu cunosc raspunsul, mereu a fost enigma pentru mine acest fenomen.

Am întalnit persoane care au facut si fac un bine, cu inima atat de stransa, insa cu gandul ca poate li se va intoarce. Mai mult saracesc. Compasiune.

Am intalnit persoane care au facut si fac un bine doar pentru imagine si pentru cosmetizarea eul-ui propriu. Se mint singure. Din nou, compasiune.

Am intalnit persoane care afirma ca a fi bun este un semn de slabiciune. Oare? Nu cumva este cea mai mare dovada de putere? Este usor sa fii nervos, sa jignesti, sa acuzi, sa dai vina pe altii, sa porti ranchiuna, sa fii violent, sa fii indiferent, sa nu te implici, sa fii pasiv[…], dar in schimb foarte greu cateodata, daca nu mereu sa dai dovada de opusul acestora. Cred ca iti trebuie curaj sa oferi bunatate in conditii grele sau in situatii limita. Denota, in opinia mea, o foarte mare tarie de caracter. Incepe sa fii bun, tu care crezi ca bunatatea este semn de slabiciune!

Am intalnit persoane care au facut si fac binele din toata inima, oricare ar fi circumstantele. Emana atata caldura si frumusete, liniste si pace, implinire, este uimitor. Se hranesc cu bucuria si fericirea celorlalti. Preafericitii!

Inainte sa va spun voua cititorilor, imi spun mie, sa fii bun ar trebui sa fie un mod de viata, sa se manifeste prin grija pentru cei din jurul nostru, sa aduci alinare, sa dai incredere unui deznadajduit, sa-l ridici pe cel cazut, sa cureti si sa bandajezi rani, sa aperi, sa nu dai curs certurilor ci sa taci, sa-i respecţi pe cei in varsta, sa oferi un zambet, sa nu dai curs razbunarilor, sa ierti, sa vorbesti cu blandete, sa plantezi flori si in „gradina” searbada a vecinului. Este sublim! Esti mai bogat, mai fericit, mai implinit!

Valoarea binelui? Adjudecat! Incomensurabila.

 

hugs,

 

Copyright © 2013 Madalina Avramescu. Toate drepturile rezervate.